Blog

Az akvarellfestés alapszabályai

Moyra akvarelfestés

Az akvarellfestés nem tűnik egyszerűnek, ám könnyen elsajátítható, sikerélményt tartogató díszítési technika, amely elképesztően gyönyörű körmöket eredményez. Nem lesz mindenkiből elsőre profi, ám ha megfelelő mennyiségű időt és energiát szánunk rá, könnyen festhetünk csodálatos, festményszerű, művészi mintákat vendégeinknek vagy akár magunknak is. Mielőtt belekezdenél, érdemes elolvasnod az alábbiakat, amelyekből megtudhatod, melyek azok a szabályok, amelyeket érdemes betartanod és melyek azok a lépések, amelyeket el kell kerülnöd ahhoz, hogy gyönyörű akvarellfestést tudjál készíteni.

Melyek azok a szabályok, amiket feltétlenül tartsunk be az akvarellfestésnél, illetve mit ne tegyünk, ha ezt a díszítési technikát választod? E kérdések megválaszolásában Szalay Andrea „Norka” nemzetközi nail art oktató, szakmai tanácsadónk és trénerünk volt segítségünkre, aki professzionális módon alkalmazza és oktatja az akvarellfestést a mindennapokban.

Mire figyelj az akvarellfesték alkalmazásakor?

  1. Használd vékonyan a díszítésre kifejlesztett festéket, hiszen nem fedőfesték.
  2. Mindig legyen tiszta és matt a felület, amire festesz.
  3. Hígítsd vízzel az akvarellfestéket.
  4. A munka végeztével az akvarellfestéssel díszített körmöket érdemes két rétegben lefedni.
  5. Csak világos felületekre fess vele, mert a vízfestéket sötét alapszínen nem fogod rendesen látni.
Moyra akvarelfestés

Mit ne tegyél, ha akvarellfestékkel díszítesz?

  1. Ne használd túl vastagon a festéket.
  2. Száradás után ne fogdosd és tapogasd meg a mintát, mert elkenődik. Az akvarellfesték minden nedvességre oldódik.
  3. Festés előtt soha ne fogdosd össze a felületet, mert nem fog tapadni rá a festék.
  4. A fehéret ne használd színkeverésre, mert elveszi a fényét a festéknek, valamint árnyékolásra sem alkalmas.
  5. Ne rétegezd a festéket, mert oldja saját magát, így a korábban felfestett minta elmosódik.

Norka rengeteg bámulatos mintát fest a Mijello for Moyra akvarellfestékekkel, amelyek készletben, illetve mini-palettában is elérhetők. „Azért szeretem a Mijello for Moyra akvarellfestékeket, mert a készletben és palettában elérhető termékek ár/érték arányban is kiválóak. A művészi akvarellfesték nagyon erősen pigmentált, ami körömfestésnél nagyon fontos, amennyiben látványos mintákat szeretnénk készíteni.”

Moyra akvarekfestés
Norka Akvarell festés tutorial video

Nézd meg Andi oktatóvideóját a Nailstamping.com oldalon, amelyben lépésről-lépésre bemutatja a helyes technika alkalmazását! https://courses.nailstamping.com/products/course/norka-21

Norka további, hasonló témájú oktatóvideóit is megtalálod weboldalunkon! https://courses.nailstamping.com/

A Mijello for Moyra akvarellfesték készlet gazdaságos kiszerelésben, praktikus palettában, rendkívül sokáig tartó mennyiséggel, kedvező áron kapható. A Mijello for Moyra akvarellfestékek a kiváló pigmentjeinek köszönhetik rendkívüli tulajdonságaikat és kiváló pigmentáltságú, tiszta színeiket. A Mijello művészi körökben is elismert festékgyártó cég, amely különleges technológiával állítja elő festékeit, megakadályozva a színek keverésekor fellépő csomósodást. A kiváló pigmenteknek és a különleges gyártási technológiának köszönhetően szépen terülő, ragyogóan életteli, rendkívüli tisztaságú színekben elérhető.

Kedvet kaptál az akvarellfestéshez? Próbáld ki a Mijello for Moyra akvarellfesték készletet vagy a mini-palettát! https://moyra.hu/kategoria/koromdiszites/mijello-akvarellfestekek/

Mijello akvarellfestékek

Vélemény, hozzászólás?